Politika zasebnosti

Varovanje osebnih podatkov

UPRAVLJALEC
V kolikor želite izvedeti več varovanju zasebnosti v podjetju Monolit d.o.o. ste prišli na pravo stran. Monolit d.o.o. je organizacija, osveščena o zasebnosti in varovanju podatkov. V skladu s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov 2016/679 (v nadaljevanju: GDPR) spoštujemo zakonito, varno in transparentno obdelavo osebnih podatkov. Z ustreznimi tehničnimi in organizacijskimi ukrepi zagotavljamo obdelavo na način, ki zagotavlja ustrezno varnost osebnih podatkov, vključno z zaščito pred nepooblaščenim dostopom, izgubo ali uničenjem ter varujemo celovitost in zaupnost osebnih podatkov.

OSEBNI PODATKI IN NAMEN OBDELAVE
Obiskovalcu te spletne strani (v nadaljevanju: obiskovalec) ni treba prijaviti, niti razkriti osebne identitete. Ne uporabljamo nikakršne programske ali strojne opreme, s katero bi lahko odkrili elektronski naslov ali druge podatke, ki bi lahko razkrili identiteto obiskovalcev.

V določenih primerih na podlagi podanega soglasja s strani obiskovalca zbiramo in obdelujemo izključno osebne podatke, ki so nam posebej in prostovoljno posredovani s strani obiskovalca. Obiskovalec se lahko npr. odloči, da bo postal uporabnik naših spletnih storitev – se naroči na e-novice, nam pošlje povpraševanje ali sporočilo (ali se želi pri nas zaposliti). V takšnih primerih nam obiskovalec na za to namenjenem obrazcu posreduje podatke, obdelava le-teh poteka v obsegu, ki je potreben za uresničitev namenov obdelave do preklica oz. do izpolnitve namena obdelave in izključno v namene, za katere so posredovani.

Obiskovalci prevzemajo odgovornost za verodostojnost osebnih podatkov in kontaktnih informacij. Kontaktne informacije uporabljamo za vzpostavitev stika z obiskovalcem, kadar je to potrebno ali obiskovalec to sam želi.

Uporabnik lahko kadarkoli začasno ali trajno prekliče privolitev za obdelavo osebnih podatkov s pisno zahtevo na e-naslov info@monolit.si oz. preko MailChimp obrazca. V tem primeru bomo storili vse potrebno za takojšnjo izpolnitev te zahteve. V kolikor imate v zvezi s tem kakršnakoli vprašanja, jih posredujte na naš e-naslov info@monolit.si.

Ko nam obiskovalci posredujejo svoje ime, elektronski naslov in ostale podatke, hranimo te podatke v tajnosti, v skladu z načeli:

  • podatke uporabljamo izključno v namene za katere so posredovani in v skladu s podanim privoljenjem
  • uporabljali in razkrili bomo le tiste podatke, za katere smo pridobili vaše dovoljenje
  • ne zbiramo, obdelujemo ali hranimo podatkov otrok, mladoletnih ali pravno nesposobnih oseb, razen s pristankom zakonitega zastopnika (varuha).
  • vaših podatkov ne posredujemo oglaševalcem
  • osebnih podatkov ne prodajamo, dajemo v najem ali posredujemo tretjim osebam
  • za stalno zagotovitev varnosti vaših podatkov uporabljamo varno tehnologijo in programe za zaščito zasebnosti

Naša spletna stran lahko vsebuje povezave s spletnimi mesti tretjih oseb. Monolit ne prevzema odgovornosti za spoštovanje zasebnosti in vsebino teh spletnih mest.

Komunikacija in sledenje (piškotki)

Monolit za namen zagotavljanja boljših funkcionalnosti, uporabniških izkušenj, varnosti, nemotenega delovanja in analize prometa na spletnih mestih zbira podatke o obisku spletnih mest preko »piškotkov«. Obiskovalec sprejme piškotek s klikom na gumb na spletne mestu. Uporaba »piškotkov« je ustaljeni postopek na večini spletnih strani.

Lahko se odločite, da uporabe piškotkov ne boste dovolili. V tem primeru spletno mesto v vašem brskalniku ne bo naložilo nobenega »piškotka«. V tem primeru vam ne bomo mogli zagotoviti, da boste lahko spletno mesto uporabljali v celoti.

Spletno mesto uporablja naslednje »piškotke«:

  • Analitične piškote za namen beleženje števila obiskovalcev, spletnega prometa in analizo sej

S klikom na spodnji gumb ponastavite nastavitve »piškotkov«. Torej vas bomo zopet vprašali glede dovoljenja za shranjevanje »piškotkov«.