Izzivi in rešitve

Rešitev

Kako na enostaven način podati informacije o posamezni poti?

Rešitev

Vsaka pot je predstavljena z osnovnimi informacijami o sami poti kot so to dolžina, trajanje, izhodišče, kratek opis poti, markacijo, če obstaja ter prikazom poteka poti na zemljevidu. Ob poti so predstavljene tudi zanimive točke, ki jih med potjo lahko obiščemo.

Rešitev

Kako zagotoviti, da se uporabnik orientira na sami poti in ne zaide iz izbrane poti?

Rešitev

Uporabnik lahko v aplikaciji kar na karti preveri svoj trenutni položaj, se s pregledom višinskega profila pripravi na vzpone in spuste ter preveri smer v kateri se giblje na poti in samo razdaljo do izbranega cilja.

Rešitev

Kako ohraniti dostopnost do podatkov o poti tudi, ko smo na terenu in povezava ni vedno mogoča?

Rešitev

Aplikacija Monoli2go omogoča shranjevanje izbrani poti v zavihek Moje poti, kjer so z vsemi podatki, tudi prikazom na karti na voljo takrat, ko nimamo možnosti omrežne povezave.

Razvoj mobilne aplikacije Monolit2Go za Android in IOS

Platforma vključno z mobilno aplikacijo je bila v celoti razvita znotraj podjetja ter uporablja različne spletne servise, ki so razviti na podlagi Monolitove topografske baze in predstavlja odličnega sopotnika na vseh izletih po Sloveniji.

Mobilna aplikacija Monolit2Go je bila zamišljena na podlagi nabolj podrobne podatkovne baze na področju Slovenije, ki trenutno vključuje podatke o več kot 2.600 planinskih, pohodnih, kolesarskih in turističnih poteh na področju celotne Slovenije. To je bil prvi projekt, ki je združil vse poti znotraj ene platforme in na eni karti!

Hitro po tem, ko se je izvedba projekta dobro prijela smo ugotovili, da prava vrednost takega produkta leži v podatkovni bazi poti, na kar smo dali tudi velik poudarek. Želeli smo vključiti kar čimvečji spekter različnih poti brez tega, da bi ogrozili kvaliteto podatkov. Zahtevalo je kar nekaj truda vendar nam je uspelo in aplikacija med drugim vsebuje nekatere najbolj priljubljene pohodne in kolesarske poti kot so: Pot spominov in tovarištva, Parenzana, Pot treh dežel, vse glavne slovenske obhodnice kot so Slovenska planinska pot, Evropski pešpoti E6, E7, Via Alpina, in še veliko več. S pomočjo različnih entuziastov in zgodnjih uporabnikov smo hitro ugotovili, da bi bila vrednost podatkov o poteh še toliko večja v kombinaciji z različnimi interesnimi točkami kot so planinske koče, gostišča, namestitve, kulturne in naravne znamenitosti in še veliko več, katerih vnosos v bazi je v tem trenutku več kot 30.000.

Aplikacija je namenjena vsem ljubiteljem narave, ki radi odkrivajo nove kraje in uživajo v lepotah Slovenije. Z njo lahko na enostaven način najdete pravo pot, preučite njene karakteristike in se kasneje tudi orientirate v naravi!

1
2
3
/ 3
Položaj na karti in poti v okolici
Seznam poti v bližini trenutne lokacije
Položaj in napredek po poti skupaj z višinskim profilom

Vas zanima sodelovanje z nami?